Het geheim van Teddy Chevalier: een vriendin

© Belga Image
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

De kritiek op Teddy Chevalier was vroeger dat hij nooit een volledig seizoen gefocust kon blijven. ‘Misschien kwam dat omdat ik toen nog niet bij mijn huidige vriendin was’, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

‘Ik leerde haar kennen nadat ik al weg was bij Zulte Waregem, kocht een huis en sindsdien is er toch wel wat veranderd’, vertelt de prijsschutter van KV Kortrijk. ‘Nu draag ik meer verantwoordelijkheid en ben ik kalmer en ernstiger geworden. Ik kan mij niet meer veroorloven om ongeconcentreerd te zijn. Er is meer structuur in mijn leven en mijn levenshygiëne is veel beter. Voordien was ik jong en deed ik een beetje eender wat. Je bent voetballer, je bent vrij te doen wat je wil en je amuseert je. Je komt thuis van training, bent moe, hebt geen goesting om een fatsoenlijke maaltijd klaar te maken en … wat eet je dan? Zeker niet de goeie schotels die mijn vriendin nu voor mij bereidt. Wanneer ik nu thuiskom, is zij er voor mij. Zij verzacht mijn dagelijks leven.’

‘Sinds mijn tijd bij Zulte Waregem ben ik niet toevallig acht kilo kwijt: toen woog ik 82 à 83 kilo, nu weeg ik maar 75 meer. Het feit dat ik samen ben met iemand bij wie ik me goed voel en met wie ik een goed leven leid, is belangrijk. Als je goed bent buiten het voetbal, dan ben je goed in het voetbal. Voilà, dat maakt dat Teddy Chevalier rustiger is en meer geconcentreerd op het voetbal’, besluit de spits.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content