Hazard beter dan Ronaldo

© IMAGEGLOBE

Uit statistieken van de Spaanse krant El País blijkt dat Cristiano Ronaldo dit seizoen nog niet kon scoren uit een vrije trap. Onze landgenoot Eden Hazard deed dit al wel tweemaal en had er veel minder pogingen voor nodig.

Real Madrid kreeg dit seizoen al de meeste fouten mee van alle clubs uit de grote Europese competities, maar kon nog geen enkele vrije trap richting doel omzetten in een doelpunt. Van de 44 vrijschoppen werd er nog geen enkele omgezet in een doelpunt.

Cazorla op één, Hazard zevende

Bovenaan het lijstje van de vrijschopspecialisten staat de Spanjaard Santi Cazorla van Málaga. Hij scoorde 4 keer uit 21 pogingen. De Zweed Sebastian Larsson van Sunderland staat tweede met 3 doelpunten uit 10 vrijschoppen. Barcelonaspeler Xavi is derde met 2 stuks uit 10 stilliggende fases.

Onze landgenoot Eden Hazard maakte al 2 goals uit 22 rechtstreekse doelpogingen en is zo zevende. De Engelsman Wayne Rooney valt net uit de top 3 door uit 11 stilliggende ballen 2 keer te scoren.

Messi doet beter dan Ronaldo

Cristiano Ronaldo is de duurste aankoop uit de voetbalgeschiedenis. Hij staat gekend om zijn goede traptechniek maar toch wil het dit jaar op dat vlak niet lukken. De Portugees ondernam al 37 pogingen via vrijschop, het hoogste aantal van alle spelers, maar niet één keer deed hij de netten trillen.

Enkel de Italiaan Fabrizio Miccoli komt in de buurt qua aantal pogingen met 26 vrije trappen, maar hij wist wel tweemaal te scoren. De Real Madridspits doet het hierdoor slechter dan Lionel Messi, die één keer wist te scoren uit 23 pogingen.

“Zijn statistieken spreken voor zich”, zegt assistent-trainer Aitor Karanka van Real Madrid. “Hij is momenteel dan niet zo succesvol op stilstaande fases, hij weet het doel nog staan. Er valt hem niets te verwijten”, besluit Karanka. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content