Guus Hiddink traint Anzhi Makhachkala niet langer

© Belga

Guus Hiddink besluit om al na één seizoen te vertrekken bij voetbalclub Anzhi Makhachkala.

Guus Hiddink is opgestapt als trainer van Anzhi Makhachkala. Dat meldde de Russische voetbalclub op de eigen website. De 66-jarige Nederlander bood zelf zijn ontslag aan en dat is door de clubleiding geaccepteerd.

Hiddink stond slechts één seizoen aan het roer bij Anzhi. Daarin leidde hij de ambitieuze formatie uit Dagestan naar de derde plaats, de hoogste positie in de clubhistorie. Dit seizoen beleefde het team van Mbark Boussoufa (ex-AA Gent en -Anderlecht), Joao Carlos (ex-Lokeren en -Genk) en Mehdi Carcela (ex-Standard) echter een mindere start, met slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden.

Anzhi heeft al een opvolger klaar voor Hiddink. Zijn taken worden overgenomen door zijn 49-jarige landgenoot René Meulensteen. De oud-assistent van Alex Ferguson bij Manchester United was sinds het begin van dit seizoen al assistent van Hiddink.

Hiddink, die afgelopen week nog negatief in het nieuws kwam omdat hij tijdens een competitiewedstrijd de vierde man een duw had gegeven, spreekt van een moeilijke beslissing. “Maar ik heb altijd gezegd dat mijn missie eindigt als de club verder kan groeien zonder mijn hulp. Die tijd is nu gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat Anzhi een geweldige toekomst tegemoet gaat en ik ben blij dat ik deel heb mogen uitmaken van dit project.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content