Gregory Mertens in ‘ernstige toestand’ naar ziekenhuis

© BELGA

Gregory Mertens, de 24-jarige verdediger, zakte tijdens de beloftenwedstrijd tussen Racing Genk en Sporting Lokeren in mekaar. Hij werd een half uur op het veld gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

De wedstrijd was een kwartier ver toen de verdediger in mekaar zakte. Wat er mis was, is niet officieel bekendgemaakt maar werd door betrokkenen als een hartaanval of als hartstilstand omschreven.

De medische staf van beide ploegen probeerde de voetballer te reanimeren en ook de MUG-dienst kwam ter plekke. Na een half uur behandeling op het veld werd Gregory Mertens naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand wordt als “ernstig” omschreven.

Het nieuws werd gemeld op de website van zijn club, Lokeren: “Sporting Lokeren leeft mee met de familie en vrienden en hoopt op een positieve afloop”.

Centrale verdediger Mertens speelde in de jeugd voor Anderlecht, Dilbeek en AA Gent en stond sinds 2011 op de loonlijst bij Cercle Brugge. Begin 2014 ruilde hij de Vereniging in voor Lokeren. Hij was Belgisch international bij de U19 en de beloften.

Het nieuws leidde tot massale sympathie-uitingen op Twitter.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content