Glynor Plet is bezig aan laatste maanden bij KRC Genk

© IMAGEGLOBE
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

“Glynor komt gewoon weer terug naar Twente”, verklaart Cees Lok in Sport/Voetbalmagazine. Lok is technisch directeur bij de club uit Enschede, die nog steeds eigenaar is van de Genkse spits.

‘Glynor komt gewoon weer terug naar Twente’, verklaart Cees Lok in Sport/Voetbalmagazine. Lok is technisch directeur bij de club uit Enschede, die nog steeds eigenaar is van de Genkse spits. “Wij volgen al zijn wedstrijden en de technische staf bekijkt de beelden”, zegt Cees Lok, technisch manager van FC Twente. “Op dit moment laten we hem min of meer met rust zodat hij zich zo goed mogelijk nog op dit seizoen met Genk kan concentreren. Maar we volgen hem op de voet.”

“Op korte termijn zal er vanuit de technische staf een gesprek met Glynor worden ingepland. We hebben hem verhuurd opdat hij zich zou ontwikkelen en dat doet hij heel goed. Glynor heeft continu progressie gemaakt in zijn voetbalcarrière en dit past hierbij. België is toch een hele harde competitie voor spitsen, maar hij kopt en schiet ze erin. Hij laat zien dat hij zich nog steeds aan het ontwikkelen is.”

“Het is dan ook voor iedereen duidelijk dat hij volgend jaar gewoon weer terug naar Twente komt. Dat is een uitgemaakte zaak, ja.”

Twente haalde Plet voor 1,4 miljoen euro weg bij Heracles, maar liet hem al na een half jaar naar Genk vertrekken ten voordele van de spitsen Luc Castaignos en Dmitri Bulykin. Zij lossen de verwachtingen niet in.

“Achteraf is het altijd makkelijk praten. Wij hebben Glynor natuurlijk niet voor niets gehaald, maar nog een jaar achter een andere nummer negen was niet echt wenselijk. In overleg met zijn zaakwaarnemer en Glynor zelf is ervoor gekozen hem ergens anders ervaring te laten opdoen.”

Plet heeft na dit seizoen nog twee jaar contract in Enschede. “Dat geeft ook al aan dat we hem niet zagen als een kortetermijnspeler. Hij is een zeer makkelijk scorende spits op een bepaald niveau in Nederland, en dat laat hij nu ook op een hoger niveau zien. Daar zijn we allemaal heel erg blij mee.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content