Gislason ook volgend seizoen bij OHL

© IMAGEGLOBE

De IJslandse middenvelder ondertekende een nieuw contract voor één jaar bij de Leuvense eersteklasser.

De IJslandse middenvelder Stefan Gislason ondertekende een nieuw contract voor één jaar bij de Leuvense eersteklasser. Een keuze tussen carrière of familie, zo werden enkele weken geleden de contractbesprekingen van Stefán Gíslason (33) bij OHL omschreven. In een openhartig interview met Sport/Voetbalmagazine sprak de IJslander toen over de moeilijkheden die zijn gezin, en meer bepaald zijn oudste zoon Birgir (12 jaar), ondervond om te aarden in België. Birgir keerde in oktober al terug naar IJsland en trok er bij zijn grootouders in.

Na de bevalling van een derde zoon, Elvar Noi, in februari besloot de echtgenote van Stefán ook terug te keren naar hun vaderland. Gíslason, die nog een optie in zijn aflopende contract had staan voor een bijkomend seizoen aan Den Dreef, voelde zich nog te goed om nu al terug te keren naar de semiprofessionele competitie in IJsland, maar zag er ook tegenop om nog een jaar alleen in Leuven te wonen.

Plantrekker

Afgelopen week werd de knoop doorgehakt: de middenvelder doet er nog een seizoen bij aan Den Dreef. OHL-trainer Ronny Van Geneugden: “Gíslason is al heel zijn carrière een globetrotter en vond bij onze club een soort thuisgevoel. Bij elke schoolvakantie zal zijn gezin naar België komen, dat geldt bijvoorbeeld al voor de maanden juli en augustus. Scandinavische voetballers zijn trouwens plantrekkers, ik heb er alle vertrouwen in dat hij OHL nog sportief van dienst zal zijn komend seizoen. Met zijn uitstekende passing is hij belangrijk voor onze ploeg – spelverdelers opereren tegenwoordig op de flank of op de ‘zes’ zoals hij – bovendien kan ik hem indien nodig als centrale verdediger gebruiken in een driemansdefensie.”

Privézaken

Gíslason zelf verantwoordt zijn keuze als volgt: “Het zal niet makkelijk zijn om zonder mijn familie in Leuven achter te blijven, zeker niet nu ik er net een derde zoontje bij kreeg, maar een groot voordeel is dat ik met Van Geneugden een coach heb bij wie je altijd terecht kan met privézaken. Dat was ook een belangrijke factor in mijn beslissing.”

In het nieuwe contract staat opnieuw een optie voor een bijkomend jaar, maar de kans dat die gelicht wordt, acht Gíslason klein. “Het plan is nog één jaar in België te voetballen en daarna terug te keren naar IJsland.” (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content