Gianluigi Buffon wil Juventus niet bestelen

© IMAGEGLOBE

Doelman van de Italiaanse nationale ploeg denkt aan nieuw contract.

Een uitstekend seizoen beleeft Gianluigi Buffon (34) met Juventus. De clubleiding polste daarom bij de aanvoerder om zijn verbintenis open te breken en tussentijds te verlengen tot 2016. De routinier, die als teken van clubliefde na de omkoopzaak Calciopoli zelfs mee degradeerde naar de Serie B, heeft interesse maar wil geen dief zijn.

“Of ik de rest van mijn loopbaan bij Juve wil blijven door nu te tekenen? Alles wat ik zoek, is hier aanwezig. Maar ik wil de club niet bestelen”, zo uitte de doelman zijn gevoelens in de Italiaanse media. “Het zal niet goed voelen als ik een fors salaris heb terwijl ik niet langer de eerste keuze onder de lat ben. Graag zou ik doorgaan met keepen tot ik me niet meer lekker voel in het doel. Maar voorlopig heb ik nog ruim voldoende motivatie. Nog altijd blijk ik in staat me te meten met de besten van de wereld.”

Buffon, bezig aan zijn elfde seizoen in Turijn, mijmert nog verder. “Soms heb ik wel eens na zitten te denken en overwogen om mijn carrière in China of de Verenigde Staten te beëindigen. Maar dat ligt heel erg aan hoe oud ik dan ben en hoe goed nog. Mocht ik nog altijd eerste doelman van Italië zijn op mijn 38e, dan wil ik in ieder geval niet in het buitenland spelen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content