Getafe in de running voor Champions League-ticket

© Belga Image
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

De kleine club uit de buitenwijken van Madrid is in de running voor een Champions Leagueticket.

Niemand is eigenlijk echt fan van Getafe CF. Toch slaagde de club, die in de sterk concurrentiële omgeving van de Spaanse hoofdstad ligt, erin om een groot gedeelte van de aficionados van Real Madrid aan te trekken, die van de blauwhemden hun tweede ploeg maakten. Ze aarzelen niet om zich te abonneren in het Coliseum Alfonso Pérez, waar de ticketprijzen bij de laagste horen van de gehele Primera División. Zelfs voorzitter Angel Torres Sánchez is geen fan van het eerste uur: de man stak nooit weg dat hij een socio was van het meer prestigieuze Real.

In het spoor van het onaantastbare Barça vervolledigt Getafe het trio van Madrileense clubs, na de grote broers Real en Atlético. Met heel wat minder financiële middelen, maar met een buitengewone flair inzake de rekrutering van nieuwe spelers en met een coach die al verschillende seizoenen sportieve mirakels verricht.

Voor de transfers wordt creatief gekeken naar de tweede klasse, waar ze vaak onverwachte namen oppikken. Afgelopen zomer werd een zekere Jaime Mata (30) aangeworven, een spits die vorig seizoen voor Real Valladolid in de bijzonder moeilijke Segunda División 33 doelpunten maakte. Enkele maanden en 13 treffers later vierde de routinier in maart zijn eerste selectie voor de Spaanse nationale ploeg, waar bondscoach Luis Enrique volop zoekt naar een oplossing om iemand diep voorin te posteren.

Naast de Togolese verdediger Dakonam Djené (27, ex-STVV), vorig seizoen een van de revelaties in La Liga, wordt er door de club vooral gerekend op de leiders- en tactische kwaliteiten van Pepe Bordalás. De 55-jarige coach deelt met Diego Simeone een scherpe zin voor organisatie en de gave om zijn spelers zichzelf te laten overstijgen. Met de op twee na beste verdediging van het land bestaat zelfs de kans dat Getafe CF volgend seizoen de verrassingsgast is op het kampioenenbal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content