Germinal Beerschot twijfelde aan Oleg Iachtchouk

© Belga

Vóór het seizoen wilde De Boeck de spits van Cercle Brugge graag meenemen naar Germinal Beerschot. Tot een transfer kwam het niet, omdat Germinal Beerschot aan hem twijfelde.

De grote uitblinker van speeldag 7 was Oleg Iachtchouk. Vóór het seizoen wilde trainer Glen De Boeck de Oekraïense Belg van Cercle Brugge graag meenemen naar Germinal Beerschot. Tot een transfer kwam het niet, omdat Germinal Beerschot aan hem twijfelde.

Na zijn knieoperatie eind juni deed Iachtchouk voor het eerst sinds de bekerfinale op 13 mei weer mee bij Cercle Brugge. Tegen STVV scoorde hij meteen drie keer.

“Iachtchouk is voor Cercle wat Boussoufa voor Anderlecht betekent”, sprak Cercletrainer Bob Peeters na de wedstrijd. “Met hem er van bij de competitiestart bij staan we nu in de top zes.”

Glen De Boeck wou hem graag meenemen naar Germinal Beerschot. “En hij wou graag met Glen meekomen naar hier”, zegt assistent-trainer Stan Van den Buijs in Sport/Voetbalmagazine. “Uiteindelijk was Glen het die hem meebracht naar Cercle. Iachtchouk werkt graag met Glen.”

Waarom kwam het dan niet tot een transfer? “We twijfelden: wanneer zal hij inzetbaar zijn?”, zegt Germinal Beerschotvoorzitter Herman Kesters.

“Zijn rentree zaterdag was prachtig, maar ons was gezegd dat hij misschien tot midden oktober onbeschikbaar zou zijn. Dat baarde ons een beetje zorgen.”

“Tenslotte heeft Iachtchouk ook al een bepaalde leeftijd (bijna 33, nvdr) en weet je niet met zekerheid of hij nog voor de volle honderd procent terug zal komen. In verhouding tot die onzekerheid lag zijn transferprijs redelijk hoog. Daarom haakten we af.”

“Een overgang naar Germinal Beerschot was een mogelijkheid, maar ik besliste zelf om het niet te doen”, zegt Iachtchouk. “De omstandigheden waren verre van ideaal: ik was niet transfervrij én ik was niet fit.”

“Stel dat ik getransfereerd word en dat mijn herstel langer duurt en ik niet meteen presteer, dan zouden de mensen van Germinal Beerschot dat Glen De Boeck verweten hebben. Ik wou hem niet in een moeilijke positie brengen. Uiteindelijk was de club Germinal Beerschot niet in mij geïnteresseerd, het was alleen de trainer die mij wou.”

(Kristof De Ryck, Christian Vandenabeele en Bregt Vermeulen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content