Genkfans applaudisereren enkel bij boodschap van boegbeeld Pierre Denier

© Belga Image
Jan Hauspie
Jan Hauspie Voormalig redacteur bij Sport/Voetbalmagazine.

Algemeen directeur Patrick Janssens moest samen met voorzitter Herbert Houben vooral de gemoederen bedaren.

De confrontatie van voorzitter Herbert Houben en algemeen directeur Patrick Janssens met een vijfhonderdtal fans in de Cristal Arena liep helemaal uit de hand. Ze draaide uit op een gemiste kans voor Janssens om de ontevreden fans aan zijn kant te krijgen. Met overslaande stem deed Janssens de enige concrete mededeling waarmee hij de gemoederen aan het begin van de avond nog had kunnen bedaren: Dimitri de Condé en Koen Daerden worden aan de sportieve cel toegevoegd. Twee Limburgse ex-spelers die nu al als trainer voltijds in dienst zijn van RC Genk.

Ook hoofdscout Roland Janssen komt erbij én trainer Alex McLeish. Dat laatste was een breekpunt voor Janssens, waarmee hij ingaat tegen de overtuiging van technisch directeur Gunter Jacob, voor wie de hoofdcoach een voorbijganger is. De promotie van De Condé en Daerden werd gematigd positief onthaald: iemand plaatste meteen de bedenking welke adelbrieven zij in hun nieuwe functie kunnen voorleggen.

Ook weerklonk de vraag waarom Domenico Olivieri niet werd toegevoegd. Olivieri dwingt vertrouwen af bij de achterban, net als Pierre Denier (voor wie een oorverdovend applaus opsteeg toen hij de microfoon ter hand nam): iets waarin Janssens met zijn academische toon en de onderkoelde Houben voorlopig niet slagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content