Genk-middenvelder Pozuelo: ‘Michael Laudrup heeft me veel geleerd’

© Belga Image
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

De Spaanse middenvelder Alejandro Pozuelo vindt stilaan zijn draai bij KRC Genk. Eerder speelde hij al voor Swansea City, waar de Deense voetbalvedette Michael Laudrup hem er bij haalde.

Alejandro Pozuelo (24) werd opgeleid bij Betis Sevilla en brak daar ook door. Michael Laudrup, de Deense voetballegende die in Spanje een tijdje Real Mallorca coachte, geraakte onder de indruk en nam Pozuelo later mee naar de Premier League. Naar Swansea City.

“En het zou een supermooi jaar worden in Engeland”, glundert de Spaanse middenvelder, die het met twee doelpunten en zes assists in 36 wedstrijden helemaal niet onaardig deed. “Als je op je 21e de kans krijgt om in de Premier League te gaan voetballen, dan kun je dat niet laten liggen. Laudrup nam nog een handvol andere Spanjaarden mee. Toen hij in de tweede helft van het seizoen ontslagen werd (in februari 2014 na een paar slechte resultaten, nvdr), was het voor de Spanjaarden in de ploeg niet meer zo evident.”

Laudrup geloofde wel heel erg in Pozuelo. In het begin van dat seizoen vergeleek hij hem zelfs met Coutinho van Liverpool. Pozuelo: “Onder Laudrup speelde ik bijna alle wedstrijden. Hij gaf me heel veel vertrouwen en daar ben ik best trots op.”

“De vergelijking met Coutinho was gewoon heel leuk om te horen uit de mond van zo’n grote speler en trainer. Hij zei ook niet dat ik even goed als Coutinho was, maar dat ik het kon worden. Het inspireerde me juist om nog harder te werken. Op training gaf hij me tips, omdat ik op dezelfde positie voetbal als hij destijds. Hij leerde me veel: hoe ik moest indraaien, de bal gericht controleren…”

In het begin van het seizoen had hij bij Swansea ook het nummer 10 gekregen, maar lang kon hij dat niet houden… “Toen ik er aankwam, vroeg de materiaalvrouw Suzanne me of ik, gezien mijn positie op het veld, niet het nummer 10 wilde”, lacht Pozuelo. “Het was vrij en voor mij maakte het niet zoveel uit, dus nam ik het. Maar toen werd Wilfried Bony naar Swansea getransfereerd. Hij eiste het nummer meteen op en ik gaf het hem ook met plezier, hoor. Daarna koos ik het nummer 24.” Hetzelfde shirtnummer waarmee hij nu bij Genk speelt.

Lees het volledige interview met Alejandro Pozuelo in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 20 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content