Genk lonkt (weer) naar Julien Gorius

Volgens Johan Timmermans, voorzitter van KV Mechelen, is een overgang van Julien Gorius naar RC Genk opnieuw bespreekbaar. “Als iemand de correcte prijs betaalt, leggen wij Julien niets in de weg”.

Afgelopen winter waren er al gesprekken tussen KV Mechelen en Genk aangaande een transfer van Julien Gorius. Maar vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. Malinwa vroeg vijf miljoen euro, Genk wilde daar slechts minder dan een derde van op tafel leggen. Wie zal er nu water bij de wijn moeten doen?

“Genk vanzelfsprekend”, zegt Johan Timmermans in Sport/Voetbalmagazine. “Ik sprak met Julien over die kwestie, hij volgde mij. Ik zei hem ook dat wij hem nu niks in de weg zullen leggen als de overnemende club een correcte prijs betaalt. En ik weet inmiddels zeker dat Genk een inspanning zal leveren die hoger zal zijn dan de vorige.”

Een eventueel vertrek van de Fransman zal hoe dan ook wel een serieuze sportieve aderlating zijn voor de Mechelaars. Daar is de voorzitter zich van bewust: “De sportieve staf mag het geld dat wij voor Gorius zullen ontvangen, volledig gebruiken om nieuwe spelers aan te trekken.”

Kern van 25 man

Tot slot laat Timmermans nog weten dat enkele spelers mogen vertrekken. “Wij willen naar een kern van 25 man. We lieten een aantal makelaars weten dat enkele spelers bij ons geen toekomst meer hebben.”

Zoals Kevin Vandenbergh, wilde Sport/Voetbalmagazine weten? “Het is niet zo dat hij absoluut weg moet bij ons. Maar als Kevin andere oorden kan en wil opzoeken, zullen we hem ook niet te veel in de weg leggen”, aldus Timmermans. (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content