Genk: ‘Europees voetbal of niet, Been blijft onze trainer’

© Belga

Zelfs al haalt RC Genk geen Europees voetbal, dan nog moet trainer Mario Been niet vrezen voor zijn job. Voorzitter Herbert Houben: “Ik garandeer dat hij onze coach blijft.”

Achter de positie van Been stond de voorbije weken een vraagteken, maar Houben maakt nu een einde maken aan alle discussie. “Tenzij we nog acht keer verliezen met 6-0 kan ik garanderen dat Mario Been ook volgend seizoen trainer is van RC Genk,” zegt de voorzitter in een interview met Het Laatste Nieuws. “En dat zal niet gebeuren, zodus.”

“De doelstelling was om play-off 1 te behalen en dat is hem gelukt. Al of niet Europees voetbal halen, zal onze houding tegenover Mario niet veranderen.”

Toen RC Genk in november vorig jaar met 7-0 werd vernederd door Valencia en enkele dagen later ook uit Gent met lege handen terugkeerde (2-0) reageerde RC Genk met een contractverlening voor Been. Hij was toen niet langer dan drie maanden in dienst.

Het korte contract waarmee hij de onverwacht vertrokken Frankie Vercauteren was opgevolgd, werd na amper drie maanden al met twee jaar verlengd, tot midden 2014.

De voorbije weken werd echter gespeculeerd dat het mislopen van play-off 1 toch nefaste gevolgen had kunnen hebben, maar zover kwam het dus niet.

Houben: “Mario is geëvolueerd doorheen het seizoen en hij bezit kwaliteiten die heel belangrijk zijn voor een club als de onze: hij geeft jongeren een kans, wat ons in staat stelt om te zeggen: ‘Ouders, laat jullie kind bij Genk, hier krijgt hij vroeg of laat speelmogelijkheden’.”

Winst en verliesGenk verloor zijn eerste wedstrijd in play-off 1 van Club Brugge en won daarna van AA Gent. Vanavond ontvangt de aftredende landskampioen KV Kortrijk, waarmee het de vijfde plaats deelt.(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content