Geeraerd: ‘In het voetbal gaat het niet om wat je kunt, maar om wie je kent’

Dirk Geeraerd maakt volgend seizoen zijn comeback in de Jupiler Pro League. Hij tekende bij Waasland-Beveren een nieuw contract van een jaar met optie.

Dirk Geeraerd debuteerde als trainer in eerste klasse met SV Roeselare, waar hij tussen 2006 en 2008 aan de slag was. De promotie met Waasland-Beveren betekent nu zijn tweede kans op het hoogste niveau in België.

“Het ontgoochelde mij dat na bijna twee en een half jaar als hoofdtrainer van SV Roeselare niemand in eerste nog in mij geïnteresseerd was, zelfs niet voor een andere functie dan die van hoofdtrainer”, geeft Geeraerd deze week toe in Sport/Voetbalmagazine.

“Hoewel ik in mijn carrière ook lange tijd met jeugd werkte, in alle categorieën, en hoewel ik twintig jaar als sociaal assistent werkte, over mensenkennis en over administratieve kennis beschik. Terwijl mensen die nog nooit in het voetbal gezeten hadden plots vanuit het niets geplukt werden voor een bepaalde positie.”

“Dan denk je: het gaat niet om wat je kunt, maar om wie je kent. Ik moet zeggen dat het dan toch veel voldoening schenkt om vanuit tweede terug te kunnen keren in hetgeen je in principe het best zou moeten kunnen.”

Drie factoren

Of het verhaal met Waasland-Beveren aanslaat in de Jupiler Pro League hangt volgens Geeraerd van drie factoren af: “Ten eerste: van de mate waarin de kern waarmee gespeeld wordt gewapend zal zijn om de strijd aan te gaan.”

“Ten tweede: ook een beetje van de kalender. Want als je de eerste drie wedstrijden tegen Club Brugge, Anderlecht en Standard moet spelen en je haalt nul op negen, dan weet je dat je al meteen de pers over je heen krijgt en dat de indruk zal ontstaan dat er niets nog deugt.”

“En ten derde: van het vertrouwen van het bestuur. Dat zal heel bepalend zijn, denk ik. Je hebt mensen nodig die rust uitstralen en niet panikeren.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content