Geen wedstrijdpremies meer voor Belgen bij MVV

© BELGA

MVV Maastricht, dé verrassing in de Nederlandse tweede klasse, is op weg naar promotie. Maar door financiële problemen stopt de club met het betalen van wedstrijdpremies.

MVV Maastricht, dé verrassing in de Nederlandse tweede klasse, is op weg naar promotie. Maar door financiële problemen stopt de club met het betalen van wedstrijdpremies.

Voorzitter Paul Renkens: “Ik zou ons geen pionier willen noemen, maar het moet gewoon anders. Het premiestelsel is niet meer van deze tijd.”

Geen kampioenspremie

Volgens de voorzitter zit een premie er enkel in als de club winst maakt. “We wilden voor dit seizoen al af van het huidige premiestelsel. Met de spelers hebben we een compromis bereikt.” MVV ging enkele jaren geleden nog bijna failliet met een schuldenberg van 9,6 miljoen euro.

Zelfs als ze de titel pakken, kunnen de spelers misschien fluiten naar een kampioenspremie. Ze ontvangen geen topsalarissen en een deel van hen heeft nog een job naast het voetbal. Maar de voorzitter denkt niet dat de kampioensrace er onder zal lijden.

Vanaf speeldag één lag de Nederlandse club op koers richting titel. Vorige maand zei MVV-trainer René Trost (ex-Lierse) nog in Voetbal International: “Ik zie geen enkele reden waarom we zouden instorten en als dat wél gebeurt, dan heb ik er geen verklaring voor.”

Professionele spelers

De Belgische aanvoerder Tom Van Hyfte – opgeleid bij Anderlecht – is ontgoocheld over de beslissing van de club. “Als je prestaties levert, is het toch logisch dat je ervoor wordt beloond.” Al begrijpt hij de club en denkt hij dat het de resultaten op het veld niet zal beïnvloeden. “We hebben zo veel professioneel ingestelde spelers, dat komt wel goed.”

Momenteel staat MVV met een match minder tweede op één punt van Sparta Rotterdam. Bij MVV spelen naast onze landgenoot Tom Van Hyfte ook nog de Belgen Bram Castro, Leroy Labylle, Koen Daerden, Cor Gillet en Yannick De Winter. Labylle is de vriend van Miss België Noémie Happart en een belangrijke pion voor Maastricht. (SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content