Geen plaats meer voor Iker Casillas?

© AFP
Frederic Vannnheule
Frederic Vannnheule Frederic Van Heule is redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

FC Portotrainer Sérgio Conceição geeft onder de lat de Portugese koploper de voorkeur aan José Sá.

Kan je het maken om een legende op de invallersbank te plaatsen? Blijkbaar wel, want de 36-jarige routinier Iker Casillas werd bij FC Porto het slachtoffer van tegendoelpunten. ‘De defensieve fouten moeten eruit’, verdedigt trainer Sérgio Conceição (ex-Standard) zijn beslissing om José Sá (24) in doel te zetten bij de meervoudige kampioen.

Na acht speeldagen in de Portugese competitie moest Casillas zijn plaats afstaan, ondanks het koploperschap na een 31 op 33 en een doelpuntenverhouding van 30-4. In de CL bekwam de 1-3-nederlaag tegen Besiktas, op de openingsspeeldag midden september, de 167-voudige ex-international slecht.

‘Het gaat om een puur technische optie’, beweert Conceição. ‘Status heeft hier niks mee te maken en speelt geen rol van betekenis.’

De kans is dus klein dat op de vijfde speeldag van het kampioenenbal in groep G, op dinsdag 21 november, Casillas het doel verdedigt van FC Porto in het cruciale duel voor de tweede plek bij Besiktas. De Turken leiden de poule met tien punten, voor de Portugezen (6), het Duitse RB Leipzig (4) en AS Monaco (2).

Transfervrij vertrek?

Dé troef van FC Porto is de offensieve weelde. Dat bewijzen ook de laatste drie competitiewedstrijden, waarbij ruim afstand werd genomen van Paços Ferreira (6-1), in de stadsderby bij Boavista (0-3) en de 2-0-thuiswinst tegen Belenenses. Vooral het Afrikaanse aanvalstrio Yacine Brahimi (Tunesië), Moussa Marega (Mali) en Vincent Aboubakar (Kameroen) verkeert in bloedvorm.

Casillas, die in juli besliste nog een seizoen door te gaan, maakte ondertussen via Twittter bekend dat de geruchten niet kloppen dat de clubleiding hem in januari transfervrij laat gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content