GBA wil toch stadion met Antwerp te delen

© Belga

Germinal Beerschot heeft met het Antwerpse stadsbestuur een principeakkoord bereikt over de stadsplannen voor een nieuw voetbalstadion op Petroleum Zuid. De club is nu toch bereid om het stadion met stadsgenoot FC Antwerp te delen.

Dat melden verschillende kranten. Tot nu toe hield GBA vast aan zijn eis om alleen in het nieuwe stadion te spelen, terwijl de stad enkel van een gedeeld stadion wilde weten.

Een delegatie van GBA zat dinsdag rond de tafel met het Antwerpse stadsbestuur en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA).

Werkgroep

“Het gesprek was positief en onze brief werd een goede basis bevonden om voort te spreken”, zegt GBA-voorzitter Herman Kesters in Het Nieuwsblad. “Er worden nu werkgroepen opgericht om te zien hoe we er best kunnen uitkomen.”

Over de exploitatie, commercialisering, architectuur en financiering van het nieuwe stadion is immers nog niets beslist. GBA wil het stadion grotendeels zelf uitbaten en de winsten niet 50-50 met Antwerp delen. Vraag is wel of die club daarmee akkoord gaat.

WK

Donderdag wordt op het Antwerpse stadhuis het gezamenlijk bidboek voor het WK voetbal 2018/2022 van alle speelsteden overhandigd aan The HollandBelgium Bid, het comité dat de kandidatuur van België en Nederland voorbereidt en promoot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content