‘Funso Ojo is een Nederlandse voetballer geworden’

© IMAGEGLOBE

De jonge Belg Funso Ojo speelt de komende vier seizoenen bij Beerschot. De 20-jarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over van PSV en wil onder Adrie Koster zijn carrière terug lanceren.

Journalist Thijs Slegers, die voor Voetbal International PSV volgt, legt in Sport/Voetbalmagazine uit waarom Ojo in Nederland niet kon doorbreken.

“Vorig jaar ging Funso op huurbasis naar VVV-Venlo, een keuze die ik niet zo goed begreep. Bij VVV moest hij tegen de degradatie vechten en dat is niet ideaal voor Ojo. Het bikkelen en knokken heeft hij nog niet helemaal ontwikkeld.”

Aan het begin van dit seizoen kreeg Ojo een basisstek bij PSV, maar ook toen liep het mis. “Na de komst van Georginio Wijnaldum, voor wie PSV vijf miljoen euro neertelde, verhuisde Funso opnieuw naar de bank.”

Bij Beerschot vindt de jonge Belg, die tot zijn twaalfde de jeugdrangen van – toen nog – Germinal Beerschot doorliep, met Adrie Koster een trainer die perfect past bij zijn manier van voetballen.

Slegers: “Funso is een Nederlandse voetballer geworden die graag het pure voetbal speelt met de focus op positiespel en driehoekjes.”

Over de slaagkansen van Ojo is Slegers positief. “Ik schat zijn kansen op 80 à 90 procent. Op techniek en intrinsieke kwaliteiten is er geen enkel probleem, met Funso heb je in dat opzicht een speler met een bovengemiddeld voetbalintellect. Als hij dat kan koppelen aan arbeidslust, gaat hij veel mensen verbazen.” (DG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content