Franck Ribéry stopt met voetballen

Stan De Feyter Medewerker Sport/Voetbalmagazine

Franck Ribéry heeft vrijdag op sociale media het einde van zijn voetbalcarrière aangekondigd. De 39-jarige Franse aanvaller stond sinds midden augustus bij zijn club Salernitana aan de zijlijn met aanhoudende kniepijn. Die verplicht hem nu ook een einde te maken aan zijn loopbaan.

“De pijn in mijn knie is alleen maar erger geworden en de artsen zijn formeel: ik heb geen keuze meer, ik moet stoppen met voetballen”, legde Ribéry uit in een video. Ribéry kende een succesvolle carrière bij onder meer Metz, Galatasaray, Marseille, Bayern München en Fiorentina. Vooral bij Bayern spijsde hij zijn prijzenkast. Hij pakte er negen titels en zes bekers. In 2013 won hij met de Rekordmeister ook de Champions League en het WK voor clubteams. 

Sinds september vorig jaar stond hij onder contract bij Salernitana. Hij had bij de Italiaanse eersteklasser nog een overeenkomst tot het einde van het seizoen. Vorig seizoen kwam hij in 23 officiële duels (0 goals, 3 assists) in actie. Dit seizoen kwam hij niet verder dan twee wedstrijden, zonder goals of assists. Ribéry behaalde ook 81 caps voor de Franse nationale ploeg. Hij was met Les Bleus aanwezig op de WK’s van 2006 (verliezend finalist) en 2010 (groepsfase) en de EK’s van 2008 (groepsfase) en 2012 (kwartfinales). Na het WK van 2014, waarvoor hij forfait moest geven met een rugblessure, zegde hij de nationale ploeg vaarwel. (SPN, ALG, MAK, nl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content