Fernando Torres naar Atlético Madrid

© AFP

Fernando Torres keert terug naar het Spaanse Atlético Madrid. Het Italiaanse AC Milan zou hem willen inzetten als pasmunt voor Alessio Cerci die momenteel bij Atlético op een zijspoor is beland.

Fernando Torres keert terug naar de Spaanse topclub Atlético Madrid, waar hij ooit zijn jeugdopleiding genoot en nadien ook doorbrak in het eerste elftal. Atlético huurt hem voor anderhalf seizoen van het Italiaanse AC Milan.

Pasmunt voor Cerci

Milan nam de dertigjarige Torres zaterdag pas definitief over van Chelsea, waar hij op een dood spoor zat. Torres werd sinds de voorbije zomer door Chelsea al voor twee jaar verhuurd aan de Italianen. De Rossoneri zorgden voor een definitieve transfer, omdat ze Torres wilden inzetten als pasmunt voor de Italiaan Alessio Cerci, die momenteel bij Atlético vertoeft en daar wat op een zijspoor is beland.

De overgang van Cerci naar de Noord-Italiaanse modestad is momenteel nog niet afgerond. Voor zijn onopvallende passage bij Milan was Torres drieënhalf jaar lang te zien op Stamford Bridge. ‘El Niño’ won er de Champions League, Europa League en de FA Cup. Hij maakte in januari 2011 de overstap van Liverpool naar de Blues voor zestig miljoen euro, maar kon in Londen dat gigantische transferbedrag nooit rechtvaardigen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content