Fellaini: ‘from zero to hero’ bij Manchester United

© REUTERS

De Belgische middenvelder heeft de laatste weken zijn draai gevonden bij The Red Devils. Afgelopen weekend werd hij tegen Tottenham verkozen tot man van de match.

Fellaini toonde voorbije zondag waarom Manchester United 32,5 miljoen euro voor hem neertelde. De Britse pers was lovend over de prestatie van de middenvelder. Veel journalisten spraken zelfs van zijn beste prestatie ooit in het shirt van Manchester United.

Onder hen ook Gary Neville, analist bij het Britse voetbalprogramma Match Of The Day. Hij is ervan overtuigd dat de Belg een van de belangrijke schakels wordt in de strijd om een Champions Leagueticket: “Ik vind dat Marouane Fellaini samen met Ashley Young de speler is die het meeste vooruitgang heeft geboekt de laatste maanden. Hij speelt op een erg regelmatig niveau en kan weleens bepalend worden in het slot van de competitie.”

Waardering

Fellaini krijgt na bijna 2 jaar ook eindelijk waardering van de supporters die hem lange tijd als miskoop bekeken. De déclic kwam er volgens Neville door zijn inzet dit jaar: “Hij veroverde de harten van de supporters door zijn werkkracht. Zelfs in de matchen dat het niet liep bleef hij inzet tonen en dat wordt enorm gewaardeerd door de fans.”

Ook Louis Van Gaal speelde een belangrijke rol in de plotse ommezwaai. Neville: “Hij durfde Fellaini’s sterktes uit te spelen, hoewel hij er veel kritiek voor kreeg. Van Gaal speelt hem uit op een driemansmiddenveld als box-to-box-speler. In een ploeg veel met voorzetten vanop de flank voetbalt, is een Fellaini die in de box kan komen een enorm wapen.”

Rode Duivels

Fellaini solliciteert met zijn goede prestaties van de afgelopen weken openlijk naar een basisplek voor de komende kwalificatiewedstrijden tegen Cyprus en Israël . Afwachten of Marc Wilmots ingaat op de sollicitatie van de middenvelder.

Jeroen Jacobs

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content