Ex-Standardverdediger sterkhouder bij Besiktas

© BELGAIMAGE

In de achtste finales van de Europa League neemt Club Brugge het tegen Besiktas op. Bij de ploeg uit Istanbul behoort een oude bekende van de Belgische competitie momenteel tot de uitblinkers: Daniel Opare, ex-Standard.

De vorige zomer vertrok Daniel Opare (24) bij Standard. Na vier jaar bij de Rouches vond de Ghanees het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die vond hij bij de Portugese landskampioen FC Porto. Opare werd er binnengehaald als de doublure van de Braziliaan Danilo. Maar na een langdurige blessure tijdens de voorbereiding zakte hij terug naar de derde plaats in de pikorde. De ex-Standardspeler, die bij voorkeur op de rechtsbackpositie wordt uitgespeeld, kwam slechts drie keer aan spelen toe met Porto B, een ploeg die uitkomt in de Portugese tweede klasse.

Tijdens de wintermercato had Opare genoeg van zijn bankzittersstatuut. Hij trok voor een uitleenbeurt van zes maanden naar de Turkse topclub Besiktas. Maar ook daar kwam hij aanvankelijk haast niet aan spelen toe, hij mocht in zijn beginperiode enkel een keer opdraven in een onbelangrijke Turkse bekermatch.

Met dank aan Liverpool

De ommezwaai kwam er twee weken gelden in de terugwedstrijd van de Europa League tegen Liverpool. De vaste linksachter Ramon Motta was geblesseerd en trainer Slaven Bilic koos Opare als vervanger. Tot ieders verbazing speelde die een fantastische wedstrijd en dwong hij met Besiktas na penalty’s de kwalificatie af. Ook de Turkse pers had dit niet zien aankomen.

Arda Erol, journalist van de Turkse sportkrant Fanatik Spor vertelt: “Toen Opare bij Besiktas kwam, geloofde de Turkse pers niet dat hij genoeg kwaliteit had. Ik trouwens ook niet. Maar tegen Liverpool toonde hij ons dat we echt wel fout zaten. Hij speelde gewoonweg ontzettend goed. Hij stopte Raheem Sterling en Jordon Ibe met gemak af en deed het ook aanvallend voortreffelijk. Ik denk dat Opare in de toekomst echt een van de belangrijkste spelers van Besiktas kan worden.”

Bloedvorm

Het weekend na de stunt tegen Liverpool maakte de ex-Rouche zijn eerste doelpunt voor de Turkse club. De Ghanees verkeert werkelijk in bloedvorm en dat is ook Fikret Orman, de voorzitter van Besiktas, niet ontgaan. Hij vertelde vorige week in de Turkse pers dat hij werkt aan een verlengd verblijf voor Opare: “De kans is erg klein dat hij naar Porto terugkeert. We willen vijf miljoen euro voor hem betalen om de aankoopoptie te lichten. Binnenkort starten we met de onderhandelingen en we hopen hem voor lange tijd aan ons te binden.”

(Jeroen Jacobs)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content