Ex-Clubmanager Henk Mariman gaat met Guus Hiddink werken

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Op 1 april treedt Henk Mariman officieel in dienst van de World Football Academy.

Op 1 april treedt Henk Mariman officieel in dienst van de World Football Academy. Geliefd bij de andere eersteklassers maakte hij zich niet, Henk Mariman, omdat hij als verantwoordelijke van het jeugdbeleid van Club Brugge nogal agressief bij andere clubs ging scouten om het talent van zijn club aan te vallen. Toen dat jeugdbeleid min of meer op punt stond, schoof hij door naar de job van sportmanager, aan de zijde van Sven Vermant. Een echt succes was dat niet en in mei vorig jaar kwam dan ook een einde aan zijn overeenkomst met Club.

Mariman keerde terug naar de poel waarin hij zich wél een vis in het water voelde: de jeugdopleiding. Hij ging op verkenning door Europa, herschreef zijn boeken en legde contacten. Dat mondt nu uit in een overeenkomst met een Nederlands project: de World Football Academy, een initiatief van Raymond Verheijen met als uithangbord Guus Hiddink, vandaag trainer van het Russische FC Anzhi. Verheijen is de vaste assistent van Hiddink en werkte in het verleden al voor Nederland, Zuid-Korea, Rusland en Wales en voor clubs als Manchester City, Chelsea, Barcelona en Zenit Sint-Petersburg.

Op 1 april treedt Mariman officieel in dienst van hun academy. De helft van de maand gaat hij in het buitenland actief zijn, advies geven aan clubs die hun diensten inhuren, advies geven aan trainers, de kennis die iedereen verzamelde doorgeven op workshops en symposiums. Die kennis gaat niet alleen over trainingsmethodiek, maar omvat ook onder meer blessurepreventie en voedingsadvies. De andere helft van zijn werktijd zal hij in België doorbrengen, bij de Belgische poot van de Academy die hij gaat oprichten. Mariman: “Perfect voor mij, ik ben al heel mijn leven bezig met opleiding.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content