Engelse voetbalploeg jaagt internetverkeer de hoogte in

© Reuters

Tijdens de cruciale match van Engeland tegen Slovenïe op het WK in Zuid-Afrika, steeg het Britse internetverkeer met maar liefst een derde. Met 800.000 livestreams via de website van BBC en nog veel meer individuele kijkers op de piekmomenten is dat volgens de openbare omroep een record.

Bij de eerste match van de Engelsen kon die andere Engelse openbare zender ITV het grote aantal kijkers niet aan en werd verschillende kijkers de toegang tot de livestream ontzegd.

BBC was daarentegen wel goed voorbereid en had de internetcapaciteit zoveel als mogelijk verhoogd. Het aantal kijkers lag op 800.000, terwijl de unieke bezoekers op nog eens veel meer worden geschat door de zender. Internetaanbieder KC spreekt van een vooruitgang van maar liefst 31 procent in vergelijking met een normale dag.

BBC vermeldt er wel bij dat deze cijfers nog maar voorlopig zijn en dat binnen de 24 uur meer volledige cijfers bekend zullen zijn.

WK breekt records

De sterke stijging zou te maken kunnen hebben met het feit dat weinig bedrijven inspanningen gedaan hebben voor hun werknemers om de match via tv te volgen. Volgens een kleine enquête van het softwarebedrijf Sage zouden amper 20 procent van de bedrijven maatregelen genomen hebben -zoals een tv op kantoor- om te voorkomen dat hun werknemers verlof namen vanwege de match.

Het WK in Zuid-Afrika heeft al verschillende records gebroken op het vlak van internetverkeer. Volgens het Amerikaanse internetbedrijf Akami overschreed het internetverkeer tijdens de eerste dag van het WK dat van de dag waarop Barack Obama de Amerikaanse presidentsverkiezingen won. Voor de openingsspeeldag op het WK surften bijna 12,1 miljoen bezoekers naar nieuwswebsites, terwijl dat er tijdens de nacht van de presidentiële verkiezingen 8, 5 miljoen waren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content