Eerste provinciale niet altijd gediend met Beerschot Wilrijk

© IMAGEGLOBE

De populariteit van fusieploeg Beerschot Wilrijk zorgt voor accommodatieproblemen bij de andere Antwerpse eersteprovincialers.

De nieuwe fusieclub Beerschot Wilrijk kan rekenen op een trouwe aanhang, zelfs op verplaatsing reizen er zo een tweeduizend voetbalsupporters mee. Maar dat blijkt niet altijd evident voor de thuisploegen.

Claude Pluym, die de sportieve leiding in handen heeft bij reeksgenoot KFC Katelijne, wijst op het extra werk dat een bezoek van Beerschot Wilrijk met zich meebrengt: “Er moeten drie ingangen zijn, gescheiden vakken, we zijn verplicht een voorverkoop te organiseren en zoeken plaats voor acht bussen.”

Bij FC De Kempen, KFC Katelijne en Ternesse beweert men echter dat hun accommodatie voldoet. Het Staf Janssens-stadion in Tielen bood al onderdak aan de nationale ploeg. FC De Kempen moet enkel nog op zoek naar extra medewerkers om Beerschot Wilrijk op 19 oktober te ontvangen.

Het stadion van Ternesse oogt heel wat minder fraai. Toch maakt gerechtigd correspondent Marc Hoppenbrouwers zich geen zorgen. “We hebben voldoende in- en uitgangen en kunnen 2000 mensen plaatsen.”

Uitwijken

Een aantal teams, waaronder Groen Rood Katelijne, wilde zelfs uitwijken naar het Kiel. Het kreeg hiervoor de mondelinge toestemming van Vic Van Alstein, maar het provinciaal comité floot haar voorzitter afgelopen week terug. “Verhuizen naar een ander stadion uit de buurt mag maar het voormalige Beerschot-complex komt niet in aanmerking”, zegt men daar. Groen Rood rekent nu op de goodwill van Duffel.

De clubs die pas na Nieuwjaar als gastheer fungeren, houden de boot nog even af. “Ik geloof nooit dat die supportersgekte blijft duren. Gebeurt het toch, dan gaan we spreken met Dessel of Westerlo”, meent Herman Van Peer, secretaris van KSK Branddonk. (EM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content