Eden Hazard onthult: ‘Ik was bijna van Tottenham’

© AFP

Het scheelde niet veel of Eden Hazard voetbalde nu voor Tottenham in plaats van Chelsea. Dat de Spurs zich niet voor de Champions League plaatsten, deed de Rode Duivel afzien van een transfer.

Hazard (21) is momenteel een van de smaakmakers bij Chelsea, dat hem afgelopen zomer voor 40 miljoen euro van Lille naar Londen haalde. Dat ook Manchester United en City het toptalent hoog op hun lijstje hadden staan, was bekend. In France Football onthult Hazard voor het eerst dat ook Tottenham-manager Harry Redknapp geprobeerd heeft om hem naar White Hart Lane te halen als vervanger voor de Kroaat Luka Modric (nu Real Madrid).

“Het klopt dat Tottenham mij heel sterk aantrok omdat het jong team is en op dat moment op derde plaats in de Premier League stond,” vertelt Hazard. “Helaas verliep het einde van het seizoen niet goed voor hen. Ze misten de Champions League, en dat deed me twijfelen.”

Bij Chelsea voelt Hazard zich goed. “Het is de juiste keuze. Er is concurrentie, maar dat geldt voor alle grote clubs. Je kan een goede match spelen en de volgende match toch op de bank zitten.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content