Eden Hazard incasseert jaarlijks 16,8 miljoen euro

© BELGA

France Football maakte het loon van de bestbetaalde voetballers bekend. De Rode Duivel van Chelsea staat op de negende stek.

Aan Lionel Messi tornen, blijkt onmogelijk. De Argentijnse superster van Barcelona verdient volgens het Franse magazine France Football 41 miljoen euro en gaat op de ranglijst zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 39,5 miljoen euro) en ploeggenoot Neymar (29 miljoen euro) vooraf. Een jaar geleden stond Messi nog tweede met 35 miljoen euro, na David Beckham (toen PSG) met 36 miljoen euro.

Eden Hazard is de enige Belg die een plaatsje kon veroveren bij de beste twintig. De 23-jarige middenvelder van Chelsea zit aan 16,8 miljoen euro. Volgens France Football is het de eerste keer sinds de invoering van dit verdienstenklassement, in 1999, dat een landgenoot in de ranglijst werd opgenomen. Zijn jaarlijkse salaris bedraagt 11,5 miljoen euro, wat neerkomt op een maandloon van 958.000 euro, terwijl France Football ook achterhaalde dat hij 300.000 euro aan premies opstrijkt. Daarnaast heeft Hazard nog publiciteitscontracten ter waarde van 5 miljoen euro, waaronder Nike, Nivea Man, CoverGirl cosmetica en Jupiler.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content