Dury: ‘De invloed van onze twaalfde man is groot’

© BELGA
Jonas Creteur
Jonas Creteur Sportredacteur bij Knack.

Zulte Waregem is momenteel de beste thuisploeg in de Jupiler Pro League. Trainer Francky Dury heeft daar enkele verklaringen voor.

Net als Standard is Essevee thuis ongeslagen, en met één gelijkspel (1-1 tegen Charleroi) en zes zeges (onder meer tegen KV Kortrijk, Anderlecht en Standard) haalt het liefst 19 op 21 (90,5 procent). Opvallend: dat is negen punten meer dan op verplaatsing en het omgekeerde in vergelijking met vorig seizoen, toen Essevee thuis ‘slechts’ 60 procent van de punten haalde tegenover 80 procent buitenhuis.

Vanwaar die verbeterde thuisreputatie? “Simpel,” zegt trainer Francky Dury in Sport/Voetbalmagazine, “een grotere drive, uitstraling en wil om te winnen. Dat hadden we begin vorig seizoen nog niet en hebben we door onze goede resultaten langzaam opgebouwd. Nu spelen we ook gedurfder en hoger, zetten we nog meer druk, wat thuis zijn vruchten afwerpt, zelfs tegen een ploeg die achteruit kruipt. We panikeren ook niet als we op achterstand komen.”

Dat blijkt: drie keer boog Zulte Waregem een 0-1 om in winst (tegen Anderlecht, OHL en AA Gent). Telkens in het laatste kwartier, waarin het ook tegen KV Kortrijk de winning goal scoorde. En niet toevallig elke keer voor de sfeertribune, de kant waar SVZW 12 van zijn 16 thuisdoelpunten maakte. “De invloed van onze twaalfde man is inderdaad groot. Ik heb al tegen CEO Willy Naessens gezegd dat hij in het nieuwe stadion zeker twee sfeertribunes moet voorzien”, lacht Dury.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content