Duchâtelet lonkt naar Nederland

© IMAGEGLOBE

Volgens Nederlandse media overweegt Standardvoorzitter Roland Duchâtelet 2,5 miljoen euro te investeren in de noodlijdende Nederlandse tweedeklasser Fortuna Sittard.

Fortuna bevestigt noch ontkent, maar zegt wel dat het hoopt “met een substantiële externe financiering” zijn stadion in eigen bezit te kunnen nemen.

“Wij proberen met onze directe buren in Nederland – Sittard, MVV en Roda – goede contacten te onderhouden”, zegt Duchâtelet. “Sittard en MVV spelen in de tweede klasse. Dat laat ons toe er jonge spelers te plaatsen zonder dat ze moeten verhuizen. Leroy Labylle bij MVV is zo’n voorbeeld.”

“Het niveau van Roda is hoger uiteraard. Overigens hebben we ook een goede relatie met PSV, Venlo en Twente. Met die laatste club vooral omdat zij in Nederland de trekker is van het vrouwenvoetbal, zoals wij in België.”

“Bijna alle voetbalclubs hebben geld nodig, dus dat komt ook vaak ter sprake. Bij Fortuna ook. Verder dan een onderzoek op welke manier dit zou kunnen, is het niet gekomen. Men heeft mij gezegd dat er andere mogelijke financiers waren.”

Duchâtelet is via zijn partner Marieke Höfte, geboren in Sittard overigens, al eigenaar van de accommodatie van STVV. Zijn zoon Roderick is hoofdaandeelhouder van de Hongaarse club FC Ujpest. Standard verhuurt spelers aan beide clubs. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content