Dramatisch eigen doelpunt in blessuretijd bezorgt Japan finaleplaats op WK vrouwen (video)

© Belga Image

De finale van het WK voetbal voor vrouwen wordt een heruitgave van vier jaar geleden.

De finale van het WK voetbal voor vrouwen in Canada wordt een heruitgave van de finale vier jaar geleden, toen Japan het haalde van de Verenigde Staten. Nadat de Amerikanen eerder Duitsland versloegen in de halve finales (2-0), plaatste de titelverdediger zich afgelopen nacht ten koste van Engeland: 2-1. Middenvelder Aya Miyama had Japan in de 33ste minuut op voorsprong gezet met een strafschop. Maar al in de 40ste minuut viel er een strafschop aan de andere kant, die door Fara Williams werd omgezet. Het beslissende doelpunt werd pas in de blessuretijd gemaakt, toen de Amerikaanse verdediger Laura Bassett de bal in eigen doel werkte. De finale wordt zondag in Vancouver gespeeld. (KVDA)

Het dramatische eigen doelpunt van Laura Bassett. De doellijntechnologie bevestigde dat de bal over de lijn ging.