Dominique D’Onofrio (62) overleden – ex-coach Standard

© BELGA

Dominique D’Onofrio, de voormalige coach en sportief directeur van onder meer Standard Luik, is overleden na een hartaanval. Hij was 62.

Dat meldt tweedeklasser FC Seraing, de club van zoon Francesco D’Onofrio, via Facebook. D’Onofrio is volgens de bijdrage tijdens een in Argentinië overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

D’Onofrio, geboren in Italië, maakte als voetballer een bescheiden carrière. In 1998 belandde de broer van Luciano d’Onofrio bij Standard Luik, waar hij in eerste instantie de jeugd en de scouting onder zijn hoede nam. Daarna vervulde de Italo-Belg er de rol van assistent-coach, hoofdtrainer en technisch directeur.

Vicekampioen

Van februari 2010 tot medio 2011 was hij opnieuw hoofdtrainer en werd hij vicekampioen met de Rouches. Sinds 2011 was D’Onofrio sportief directeur bij het Franse Metz, dat in 2014 promoveerde naar de eerste klasse. Een jaar later degradeerde de Franse club opnieuw. D’Onofrio was sinds 2013 ook als sportief directeur aan de slag bij Seraing United, de club van zijn zoon.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content