Dirar: ‘Monaco toont zich erg ambitieus’

© IMAGEGLOBE
Thomas Bricmont

AS Monaco staat aan de leiding in de Franse Ligue 2, Nabil Dirar (ex-Club Brugge) kijkt alvast uit naar een terugkeer naar de Ligue 1.

Nabil Dirar in Sport/Voetbalmagazine: “Toen ik in januari 2012 hier aankwam, stond de club beneden in het klassement. We hadden eerlijk gezegd geen geweldige ploeg en aan vertrouwen ontbrak het ook.”

De Marokkaanse dribbelaar had het zelf ook moeilijk om zich door te zetten. “Ik was een beetje naïef om te denken dat ik direct bij de besten zou horen omdat ik van Club Brugge naar de Franse tweede klasse ging. Alleen had ik al snel door dat het een rare competitie is, met veel fysiek spel, waarin men niet terugschrikt om vaak met lange ballen te werken. Dat is niet mijn spel, in Brugge was ik gewend aan technisch en dominant voetbal.”

“Ik speel nu meer bevrijd. Toen ik hier toekwam, verwachtte men te veel van mij. Zes maanden later arriveerden er nog andere ‘namen’ en werd de druk verdeeld. Tijdens de wedstrijden was niet langer alle aandacht op mij toegespitst. Ik had de club heel wat geld gekost (8 miljoen euro, nvdr) en de tegenstanders gebruikten dat om mij op te naaien. Het was niet gemakkelijk in het begin.”

De Russische oligarch Dmitri Rybolovlev gaf AS Monaco veel financiële armslag, hij haalde onder meer topcoach Claudio Ranieri naar de club. Hoe ziet Dirar zijn toekomst in de Franse dwergstaat? Dirar: “Ik hoop in de eerste plaats de promotie te kunnen vieren. En ik heb wel zin om verder deel uit te maken van dit project, want de club toont zich erg ambitieus. Zo’n omgeving stimuleert je.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content