D’Hooghe over WK-toewijzingen: ‘Heb mezelf niets te verwijten’

© Belga

Michel D’Hooghe ontkent inbreuken tegen de Ethische Code van de Wereldvoetbalbond FIFA te hebben begaan bij de WK-toewijzingen aan Rusland en Qatar.

Michel D’Hooghe ontkent met klem dat hij inbreuken tegen de Ethische Code van de Wereldvoetbalbond FIFA heeft begaan. Dat laat de 68-jarige Bruggeling vrijdag verstaan in een persbericht.

D’Hooghe, hoofd van de Medische Commissie en lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, kwam in opspraak nadat zijn naam in de Britse media werd gelinkt aan mogelijke corruptie bij de toewijzingen van de WK’s 2018 (aan Rusland) en 2022 (aan Qatar).

“Op 19 november had ik een vergadering met de Ethische Commissie van FIFA waarbij alle onduidelijkheden uitgeklaard werden. Wellicht volgt hiervan eerstdaags een officiële bevestiging. Ik heb me in deze zaak dan ook niets te verwijten en zal dit te gepasten tijde bewijzen”, laat D’Hooghe weten.

Schilderij van Rusland, hoge functie in Qatar

De Amerikaanse advocaat Michael Garcia, belast met het onderzoek naar de WK-toewijzingen, zou volgens The Daily Telegraph een zaak hebben opgestart tegen D’Hooghe en nog twee leden van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond: de Spanjaard Angel Maria Villar Llona en de Thai Worawi Makudi. Ook de Duitser Franz Beckenbauer, een voormalig lid van het Uitvoerend Comité, en de Chileen Harold Mayne-Nicholls, hoofd van het inspectieteam van het biedingsproces, worden onderzocht.

Een drietal jaar geleden dook in de media al eens een verhaal op dat D’Hooghe een duur schilderij had ontvangen van de Russische WK-delegatie. Ook kreeg zijn zoon kort na de WK-stemming een hoge functie in Qatar. In beide zaken heeft D’Hooghe elke verwijzing naar mogelijke corruptie steevast naar de prullenmand verwezen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content