De Wilde: ‘Ik hield de eer liever aan mezelf’

© IMAGEGLOBE

Filip De Wilde is niet langer keepertrainer van Anderlecht. Hij is klaar voor een job als hoofdtrainer, zo geeft hij aan in een interview met Sport/Voetbalmagazine.

Filip De Wilde (47) zou op dit moment de koffers pakken voor een lange reis richting Borneo, maar dat plan werd in maart opgeborgen: er moest eens een geïnteresseerde club bellen.

Waas van twijfel

Zijn contract als keepertrainer bij Anderlecht liep eind dit seizoen af en werd niet verlengd. “Het is niet zo dat ik een voorstel afgewezen heb,” legt De Wilde uit, “ik heb er nooit een gekregen.”

“Herman Van Holsbeeck en de voorzitter hadden begin maart de intentie om mijn contract te verlengen. Toen ik vroeg of ik eind maart duidelijkheid kon krijgen, werden ze teruggefloten door het bestuur, dat wilde wachten tot na de play-offs. Ik wou dat niet. Ik wilde niet afhangen van mensen die geen idee hebben van waar ik in de praktijk mee bezig was. Dus hield ik liever de eer aan mezelf.”

“Voor mij ging het om één zaak: is men tevreden over mijn werk met Silvio Proto en de anderen? In de pers werd een waas van twijfel getrokken over de staf. Ariël Jacobs was wakker en de rest sliep, dat was de teneur.”

Buitenland

In Sport/Voetbalmagazine geeft De Wilde aan dat hij misschien klaar is voor een volgende stap in zijn trainerscarrière: het hoofdtrainerschap.

“Ik heb sinds een paar jaar mijn Pro License en heb toch vijf jaar kunnen werken in het meest professionele milieu in België. De laatste jaren heb ik veel geleerd waar een hoofdcoach zich op dit niveau allemaal bezig moet mee houden, met het organiseren van het functioneren van het ganse apparaat, van de medische afdeling tot de scouting – als je daar al inspraak in hebt. Dat maakt het voor mij moeilijker om naar een meer amateuristisch niveau af te dalen.”

Maar wat als straks een nieuwe trainer op Anderlecht neerstrijkt die De Wilde er weer als keeperstrainer bij wil? De Wilde: “Dan zou ik eerst met die coach willen praten. De nationale ploeg zet ik naast Anderlecht, qua niveau, maar ik ga niet solliciteren bij Standard, Club of Genk want daar zitten competente keeperstrainers. Ik sta wel open voor een interessante aanbieding uit het buitenland.

“Ik kan me voorstellen dat ik met mijn bagage ook terechtkan in het sportief beleid van een club. Ik heb tenslotte een diploma boekhouder en ik spreek Nederlands, Frans, Engels, Duits en Portugees”, aldus De Wilde. (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content