De Sutter op een zijspoor bij Bursaspor

© Anadolu Agency

Het rommelt bij Bursaspor: de Turkse club van Tom De Sutter bengelt maar net boven de degradatiezone. Onze landgenoot viel na de recente trainerswissel uit de wedstrijdkern.

Eind augustus verruilde Tom De Sutter (30) Club Brugge voor het Turkse Bursaspor. Veel sportieve voldoening haalde hij daar nog niet uit. Zestien speeldagen ver in de Turkse Süper Lig wacht de Belgische spits nog steeds op zijn eerste doelpunt voor Bursaspor. Ook qua speelgelegenheid mag het gerust wat meer zijn: de Belgische spits startte amper driemaal in de basis. Op 11 december, mocht hij na meer dan twee maanden nog eens aan de aftrap verschijnen, maar Bursaspor ging in eigen huis met 0-4 de boot in tegen het bescheiden Osmanlispor. Geen goede punten voor onze landgenoot.

Dat ondertussen zijn rechtstreekse concurrent voor de positie als centrumspits (Bursaspor speelt in een 4-2-3-1 systeem), de Tsjechische international Tomas Necid, vlot de weg naar doel vindt, is nog meer slecht nieuws. De concurrentie in het offensieve compartiment is niet minnetjes: voormalig Barçatalent Isaac Cuenca, ex-PSV’er Bálazs Dzsudzsak en Slowaaks international Miroslav Stoch.

Het rommelt bij Bursaspor, dat ruim onder de verwachtingen presteert en maar net boven de degradatiezone bengelt. Eind november werd trainer Ertugrul Saglam de laan uitgestuurd, zijn vervanger Hamza Hamzaoglu -vorige week aangesteld- , heeft ook weinig redenen om Necid uit de ploeg te zetten. Afgelopen weekend tegen Konyaspor viel De Sutter zelfs uit de wedstrijdkern. De Sutter had zich zijn kerstperiode ongetwijfeld anders voorgesteld bij zijn eerste buitenlandse avontuur.

(Matthias Stockmans)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content