De Preter: ‘We deden Sonck een contractvoorstel’

© BELGA

In september verklaarde Jesse De Preter – CEO bij SK Lierse – dat besparen op de salarislast van de spelers dé absolute prioriteit kreeg dit seizoen. Achttien maanden zou hij daarvoor nodig hebben.

Gonzague Vandooren en Alexander Mathisen vertrekken binnenkort, maar moet Lierse dringend nog een paar dure vogels kwijt? Sport/Voetbalmagazine peilde bij Jesse De Preter naar een stand van zaken.

“Ik heb sindsdien al 2 miljoen euro bespaard,” zegt de CEO, “en ik hoop dat bedrag voor eind augustus te verdubbelen. Dan kunnen we beginnen aan het opdrijven van de inkomsten, want op dat vlak staan we nu nog nergens. Van de huidige spelers wegen Milos Maric en Kenny Thompson nog té zwaar op het budget.”

“Ofwel maken we een nieuwe, langer lopende overeenkomst aan een lager loon, of we overwegen een voortijdig vertrek. Als we daar uitkomen, hebben we al op een dik half jaar net niet de helft van het bedrag gerealiseerd van wat ik pas op achttien maanden wilde besparen.”

“Van het spitsentrio Sonck-Huysegems-Flavio willen we één speler houden, maar dan met een voor ons redelijk contract. Maandag (eergisteren, nvdr) heb ik Wesley Sonck een contractvoorstel gedaan, maar ik weet niet of hij die voorwaarden zelfs maar in overweging wil nemen.” (GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content