De keuze van de redactie

© BELGAIMAGE
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Christian Vandenabeele, redacteur van Sport/Voetbalmagazine, kijkt dit weekend uit naar Zulte Waregem – Racing Genk.

We blijven er met grote ogen naar kijken: na dertig wedstrijden in de reguliere competitie en vijf van de tien in play-off 1 doet Zulte Waregem nog altijd mee voor de titel van landskampioen. Op de vorige speeldag leed het in Lokeren na een spectaculaire wedstrijd dan wel zijn eerste PO1-nederlaag, maar het staat nog altijd derde: op drie punten van Standard en twee van Club Brugge -en nog altijd v??r Anderlecht, ver voor Lokeren en Genk (en alleszins heel ver voor de alweer in play-off 2 verzeild geraakte G5-club AA Gent). Van de top drie maakte het in play-off 1 tot nu toe bovendien het meeste doelpunten (9) en kreeg het er het minste tegen (4).

Dat een ‘kleine club’ als Zulte Waregem vorig seizoen tot op het einde voor de landstitel meestreed, was uiterst uitzonderlijk. Dat die zich ook nu weer in de eindstrijd voor het kampioenschap kan mengen, is verbluffend. Nog wel in een seizoen met zelfs Europees poulevoetbal, een bekercampagne tot in de finale, langdurige blessures en het vertrek van toch niet de minste spelers (Leye, Berrier, Malanda, Delaplace, Habibou).

We kijken ernaar uit of het vanavond thuis van Genk kan winnen en zijn status van titelkandidaat weer kracht kan bijzetten, of dat het puntenverlies zal leiden en misschien een definitieve kloof moet laten vallen. Al kijken we -toegegeven- ook wel een beetje uit naar het commentaar van Guy Luzon na de wedstrijd op Anderlecht van zondagavond, zeker mocht Standard verliezen en hij het niet helemaal eens zijn met alle beslissingen van de scheidsrechter.

Zulte Waregem – RC Genk op vrijdag 25 april om 20.30u. Live te volgen op Sporting Telenet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content