De fauw: ‘Thorgan Hazard beste met wie ik ooit samenspeelde’

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine sprak met Davy De fauw, aanvoerder van Zulte Waregem. Hij is maar wát blij met het verlengd verblijf van Thorgan Hazard, en geeft terloops ook een boodschap mee voor dissident Junior Malanda.

Junior Malanda was vorig seizoen, samen met Thorgan Hazard, de ontdekking in het team van Zulte Waregem. Na een misgelopen transfer naar Fulham in de winterstop kende de stoere middenvelder een dipje. Er bleek iets gebroken tussen hem en de club.

Deze zomer stuurde Malanda (en zijn manager) dan ook aan op een vertrek. De wet van ’78 werd ingeroepen, waarbij de speler eenzijdig zijn contract verbreekt. Zulte Waregem sluit een oplossing niet uit, maar de situatie wordt er niet eenvoudiger op.

Ook aanvoerder Davy De fauw heeft er zijn mening over: “Junior is natuurlijk nog erg jong. Maar ik vind het jammer, want hij heeft dit niet nodig om carrière te maken. We hebben wel wat ge-sms’t met elkaar en ik hoop natuurlijk dat hij alsnog bij ons blijft, dat zou voor beide partijen goed zijn.”

Thorgan Hazard besloot ondertussen alleszins nog een jaar bij Zulte Waregem te blijven voetballen. Ondanks concrete aanbiedingen van Anderlecht en Genk.

De fauw is enthousiast over de 21-jarige Hazard. “Het is het totaalpakket bij Thorgan dat hem zo goed maakt. Technisch, maar ook mentaal. Op dat vlak staat hij verder dan Malanda, die zich nog iets te makkelijk de kop laat zot maken. Thorgan is een voorbeeld voor de jeugd en een ideale verbindingsman tussen de jongeren en de ouderen in onze kern.”

“Vroeger zei ik altijd dat Cheikh Tioté (bij Roda JC, nvdr) de beste voetballer was met wie ik ooit speelde, maar nu denk ik dat ik Thorgan moet noemen. Tioté bewees recent dat hij mentaal toch ook niet zo evenwichtig is”, aldus De fauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content