De Coninck: ‘Er zit nog rek op de jonge spelersgroep van AA Gent’

© BELGA
Frederic Vannnheule
Frederic Vannnheule Frederic Van Heule is redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine liet vier analisten los op de vraag of AA Gent in staat is zijn titel te verlengen. Wim De Coninck is alvast een believer.

“Niemand van belang vertrok, het geraamte bleef en ze gaan nog een beetje beter en fitter zijn”, noemt De Coninck de belangrijkste redenen voor zijn overtuiging. “Er zal nog meer volk voor doel opduiken en er zal sneller gevoetbald worden. Gent zal iets meer van zijn eigen sterkte uitgaan. Ze verwezenlijkten iets waar ze zichzelf niet toe in staat hadden geacht. Na zoiets krijgt het zelfvertrouwen een enorme boost. De automatismen zullen ook nog verbeteren, door de nieuwkomers worden de wisselmogelijkheden groter. En er zit nog rek in die jonge spelersgroep.”

Er is echter een maar. “Wie gaat er nog naar Anderlecht komen? Ook zal het bij Club Brugge fameus schelen, zonder Mathew Ryan. Daar is het pas echt nu of nooit. Bovendien: hoe gaan ze bij AA Gent de inspanningen van de Champions League verteren, waar ze graag puntjes willen sprokkelen? Vorig seizoen moest AA Gent zich maar concentreren op één front, nu zal die belasting veel groter zijn, omdat ze ook langer willen meedoen voor de beker. En een versplintering van de focus, dat is nooit goed.”

“Ik zag bij Moses Simon toch alvast weer dat flitsende en onvoorspelbare, hetgeen hij wat kwijt was na zijn jeugdinterlands met Nigeria. Maar het zal toch weer de collectieve kracht zijn die telt. Zeker over een geheel seizoen. Hein Vanhaezebrouck weet goed wanneer ze moeten pieken. Zijn team zal op de afspraak zijn.”

Lees het hele debat in Sport/Voetbalmagazine van 29 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content