De Ceulaer: ‘Dankzij Peter Maes werd ik een betere spits’

© BELGA

Net voor de transferdeadline wist Genk nog Benjamin De Ceulaer weg te halen bij Lokeren. De Limburgse winger kon bij zijn debuut tegen Anderlecht al meteen scoren.

Anderlecht had blijkbaar ook een bod uitgebracht bij Lokeren“, geeft Benji De Ceulaer nog mee in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Uiteindelijk kon Genk de Rode Duivel strikken voor een bedrag van om en bij de drie miljoen euro. Een pak minder dan de vooropgestelde vijf miljoen die Lokeren eiste.

“Mijn respect voor mijnheer Lambrecht is groot. Ik kreeg van hem de kans om twee jaar geleden mijn loopbaan nieuw leven in te blazen, nu werkte hij goed mee in de afhandeling van de transfer.”

En ook het respect voor zijn ex-trainer Peter Maes is groot, zo zegt De Ceulaer: “Ik denk dat ik daar twee heel mooie seizoenen beleefde en er toch het maximale uit haalde. Het is gewoon jammer dat we Europees werden uitgeschakeld tegen Pilsen. Maar de trainer wenste me veel succes. Dat gebaar apprecieer ik. Hij is ervan overtuigd dat ik klaar ben voor een stap hoger. Dan moeten we dat ook kunnen verwezenlijken. Zo eenvoudig blijft het nu eenmaal.”

“Peter Maes belde me zaterdag, om me te bedanken voor mijn heel correcte houding in dit transferverhaal. Eigenlijk ben ik hem veel verschuldigd, aangezien hij me veel vertrouwen gaf bij onze samenwerking. Dankzij Peter Maes werd ik als spits veel slimmer in mijn loopbewegingen en positie kiezen voor doel. Bovendien verhoogde mijn efficiëntie. Je mag niet vergeten dat Lokeren me uit de vergeethoek haalde, want in Nederland zat ik toen op een dood spoor. Dat ben ik helemaal niet vergeten.”

Rode Duivels

Sinds Wilmots bondscoach is, hoort De Ceulaer steevast bij de selectie van de nationale ploeg. Zo ook voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Kroatië. De aanvaller geniet van die ervaringen: “Dit is een droom, hé. Ik word bij de Rode Duivels omringd door allemaal internationale toppers. We beschikken over een van de beste lichtingen die we ooit hadden. Op training steel ik met de ogen, leer ik constant bij. De manier waarop Moussa Dembélé, Axel Witsel of Marouane Fellaini met hun lichaam de bal afschermen, dat is hoogst indrukwekkend.”

“Wij moeten sowieso van onze eigen sterkte uitgaan en streven naar vier op zes. De offensieve weelde was nog nooit zo groot, daar moeten we nu optimaal van gaan profiteren. Ik ben hoopvol gestemd over een goede afloop.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content