‘Dat Tchité Spaans spreekt, is geen voordeel geweest’

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Wat is er aan de hand met Mémé Tchité bij Club Brugge? Sport/Voetbalmagazine licht alvast een tipje van de sluier.

Wat is er aan de hand met Mémé Tchité bij Club Brugge? Sport/Voetbalmagazine licht alvast een tipje van de sluier. Het was Georges Leekens die vorige zomer aandrong op de komst van Tchité. “Mémé heeft heel veel snelheid, hij is een echte prof, een beetje introvert, a special one. Maar ik heb in het verleden met meer Afrikanen gewerkt, Kalusha, Musonda, Keshi,… Je moet zulke spelers een warm gevoel en veel vertrouwen geven”, aldus de ex-coach van Club Brugge.

Te snel terugkeren

Gebreken moet je compenseren, zegt Leekens. Hij stipt aan dat Tchité na zijn blessure “misschien wel wat te snel moest terugkeren en vervolgens een stempel kreeg dat hij niet meer kwijtraakte”. Hij had de spits ook verwittigd dat hij minder zou scoren. Leekens: “Hij moest centraal hard werken en gaten trekken, maar de scorende mensen zouden aan de buitenkant lopen.”

Leekens verkoos Tchité aanvankelijk boven Bacca, omdat hij de ruimte opzoekt weg van het centrum. “Op die manier zouden niet alleen mijn flanken, maar ook de opkomende middenvelders kunnen scoren. Dacht ik…”

Hij had wel verwacht dat Tchité na het winterkamp zou ontploffen. “Vorige zomer had hij geen goeie voorbereiding, de winterstage zou dat verhelpen.” Maar dat gebeurde dus niet.

Gesprek met Garrido

Weigerde Tchité in januari een transfer, en is dit de reactie van de club? De entourage van de speler houdt liever de lippen op elkaar, tot ze in een gesprek met de directie de situatie heeft uitgeklaard. Zijn manager wil in elk geval “wat uitleg voor wat er de voorbije maand is gebeurd”. Hij wijst ook naar de figuur van de trainer. “Mémé spreekt Spaans, na die periode bij Santander. Misschien is dat in dit geval geen voordeel geweest. Er was een gesprek tussen Mémé en Garrido en beiden hebben daarin recht voor de raap met elkaar gepraat, met weinig diplomatie. Dat gaf vonken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content