Daniel Van Buyten verlengt contract bij Bayern München

© Image Globe

Rode Duivel blijft jaar langer bij Duitse recordkampioen, tot 2013.

Het contract van Daniel Van Buyten bij Bayern München loopt in juni af. De onderhandelingen over een verlenging zijn uitgemond in een akkoord voor een extra seizoen, bevestigt de Duitse topclub

“Wij zijn blij dat Van Buyten ook volgend seizoen voor FC Bayern zal spelen. Wij weten wat we aan hem hebben”, zegt de sportief directeur van Bayern Christian Nerlinger. “Met zijn kwaliteiten en zijn ervaring zal hij ook in de toekomst een belangrijke schakel in onze selectie zijn.”

Champions League-finale

De 34-jarige centrale verdediger speelt sinds 2006 voor Bayern, dat hem overnam van Hamburg. Van Buyten won met de Beierse trots in 2008 en 2010 de dubbel titel-beker. In 2010 kwam daar bijna Champions League-winst bij, maar in de finale werd met 2-0 verloren van Inter. Ook dit seizoen speelt Bayern de finale van het kampioenenbal. Op 19 mei is Chelsea de tegenstander in de eigen Allianz Arena.

Of Van Buyten er bij zal zijn, is nog een vraagteken. De verdediger brak in januari een beentje in de linkervoet en is sindsdien out. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content