Daniel Tözsér: ‘Als ik echt had gewild, zat ik nu bij Anderlecht’

Na vier seizoenen RC Genk vertrekt Daniel Tözsér deze zomer naar het Italiaanse Genoa. Zijn afscheid had hij anders gedroomd.

“Ja, Genk heeft me pijn gedaan”, geeft hij in Sport/Voetbalmagazine toe. “De tijd zal die kleine bluts wel uitvlakken, de mooie herinneringen zullen wel weer de bovenhand halen.”

Bank

Nadat de Hongaar medio februari officieel bekendmaakte dat hij de komende seizoenen bij Genoa zou spelen, viel hij plots naast de basiself van Genk, terwijl hij vanaf het begin van het seizoen tot dan maar één keer niet aan de aftrap van een competitiematch had gestaan.

Negen wedstrijden lang kwam de centrale middenvelder niet aan spelen toe. Als hem gevraagd wordt eens de werkelijke uitleg te geven voor wat er de laatste maanden gebeurde, antwoordt Tözsér eerst met een zucht.

“Zo’n jaar geleden”, zegt hij, “waren enkele clubs in mij geïnteresseerd. Ik overlegde toen met mijn manager. Op dat moment was ík diegene die aangaf dat er misschien eens gepraat moest worden over mijn contract bij Genk. Maar de club wilde daar in die periode geen gesprek over voeren. En weg mocht ik niet, want er was een transferstop. Toen Genk mij een tijdje geleden dan een nieuw contract aanbood, zei ik neen. Naar mijn aanvoelen heeft de club dat als kwetsend ervaren.”

Anderlecht

Een tijdje zag het ernaar uit dat Tözsér Genk zou ruilen voor Anderlecht. “Als ik echt gewild had,” aldus de Hongaar, “zat ik nu bij Anderlecht. Maar ik zou het er moeilijk mee gehad hebben om voor een gelijkaardig loon de overstap naar Brussel te maken.”

“Toen ik in Griekenland bij AEK speelde, kon ik me ook al niet voorstellen dat ik ooit een truitje van Panathinaikos zou aantrekken, omdat AEK mij na aan het hart lag. Dat was nu net zo. Als ik naar Anderlecht was gegaan, had ik Genk moeten vergeten en zouden de fans van Genk mij uitgefloten hebben als ze me terugzagen in een Anderlechttruitje. Ik vond dat ik te graag in Genk geweest ben om zoiets te ondergaan.”

Niet ‘neen’ gezegd

“En ik weet wel dat ik voor de fans van Genk gewoon een buitenlander ben, dat ik mezelf qua populariteit niet kan vergelijken met Jelle of Kevin, but they liked me enough. Op een manier heb ik het gevoel dat ik belangrijk geweest ben voor hen. Mocht Anderlecht mij het dubbele geboden hebben van wat ik bij Genk kreeg, dan hadden de kaarten anders gelegen. Maar dat was niet het geval.

“Aan de andere kant is het niet zo dat ik expliciet neen zei tegen Anderlecht. De ontmoetingen met Genoa werden gewoon zo serieus dat die met Anderlecht op een lager pitje kwamen te staan. Logisch, het budget van Genoa is twee keer zo groot als dat van Anderlecht. En Anderlecht is een mooie club, maar het blijft een club in de Belgische competitie.”

Samen met Biglia

Bij Anderlecht was dé vraag of Tözsér een eventueel vertrek van Lucas Biglia kon opvangen. “De beste optie was volgens mij om samen met hem te spelen”, aldus Tözsér. “In balbezit zijn we gelijkaardige types – we don’t like that crazy running and hitting – maar we zijn ook verschillend; hij is iemand die voor de verdediging blijft terwijl ik iets vaker voor het doel verschijn.” (KDR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content