Cristiano Ronaldo: ‘Ik wil nog een vijfde en zesde Gouden Schoen winnen’

© Reuters
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Op de uitreiking van zijn vierde Gouden Schoen als Europees topschutter van het seizoen 2014-2015 toonde CR7 zich nog bijzonder hongerig.

48 doelpunten maakte Cristiano Ronaldo vorig seizoen bij Real Madrid. Daarmee werd hij voor de vierde keer in zijn carrière de topschutter van de Europese competities en mocht hij de Gouden Schoen, een prijs van de European Sports Media (waarvan Sport/Voetbalmagazine deel uitmaakt), in ontvangst nemen.

Op het gala in het prestigieuze Palace Hotel in Madrid was zowat de hele familie van CR7 aanwezig: zoontje Cristiano Junior, mama Dolores en broer Hugo. Van Real Madrid zelf tekenden present: voorzitter Florentino Pérez, trainer Rafael Benítez en Emilio Butragueño. Ook makelaar Jorge Mendes was een opgemerkte gast.

Niet voldaan

De Gouden Schoen wordt sinds 1968 uitgereikt, de eerste winnaar was de Portugees Eusebio. Verschillende spelers wonnen het kleinood twee keer (Thierry Henry, Gerd Müller, Diego Forlán,…), Lionel Messi is de enige die de trofee drie keer won, in 2010, 2012 en 2013.

Cristiano Ronaldo – eerder winnaar in 2008, 2011 en 2014 – schrijft met zijn vierde Gouden Schoen dus geschiedenis, maar toonde zich in zijn speech heel ambitieus: ‘Ik ben nog niet voldaan, ik wil meer. Ik wil een vijfde en zesde Gouden Schoen.’

Hij benadrukte ook dat het belangrijk was dat Real Madrid elk jaar een prijs wint. ‘We willen de titel pakken, de Champions League als dat mogelijk is, en de beker natuurlijk.’ Ook verklaarde CR7 meermaals zijn liefde aan de Koninklijke, die hij ‘de grootste club ter wereld’ noemde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content