‘Courtois wordt beste doelman ter wereld’

© Reuters

Thibaut Courtois zal op termijn de Duitser Manuel Neuer voorbijsteken als beste doelman ter wereld. Dat zegt althans voormalig Engels international en analist Gary Neville in zijn column in The Telegraph.

“Thibaut Courtois heeft het talent om in de komende twaalf tot achttien maanden uit te groeien tot de beste doelman ter wereld. Ik geloof dat hij Neuer zal voorbijsteken”, schrijft Neville, die met 400 competitiewedstrijden voor Manchester United en 85 interlands mag terugkijken op een rijke carrière.

“Mijn speler van het seizoen is op dit moment niet Sergio Agüero maar de nieuwe nummer 1 van Chelsea. Hij tovert een grote glimlach op mijn gezicht. En niet veel doelmannen slagen erin mij te doen glimlachen.”

Neville, die in het verleden al kritisch was voor onder meer Simon Mignolet, looft onder meer de autoriteit die Courtois uitstraalt in doel en noemt hem een meester in het anticiperen op hoge ballen.

“Kijk naar zijn startpositie wanneer een bal voor doel komt. Wanneer hij uitstapt, weet hij al waar de bal zal komen en staat hij er om het leer te vangen. Het is een fantastische kwaliteit. Courtois maakt komaf met de mythe dat het altijd een betere optie is de bal weg te boksen.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content