Courtois genomineerd voor FIFA-elftal van het jaar

© REUTERS

Thibaut Courtois is een van de vijf doelmannen die door de Wereldvoetbalbond FIFA genomineerd werden voor het elftal van het jaar. Courtois en Eden Hazard maken eveneens kans op de Gouden Bal.

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft maandag de namen van vijf doelmannen bekendgemaakt die genomineerd zijn voor het FIFA-elftal van het Jaar. Thibaut Courtois (Chelsea) is bij de genomineerden, net als de Duitser Manuel Neuer (Bayern München), de Chileen Claudio Bravo (FC Barcelona), de Spanjaard Iker Casillas (Real Madrid) en de Italiaan Gianluigi Buffon (Juventus).

Hazard en Courtois voor Gouden Bal

Op 26 november worden de namen van de genomineerde verdedigers bekendgemaakt, op 28 november volgen de middenvelders en op 1 december de aanvallers. Meer dan 20.000 profvoetballers mogen vervolgens hun stem uitbrengen. Het Wereldelftal van het Jaar wordt op 12 januari 2015 bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de FIFA Gouden Bal.

Courtois en zijn Chelsea-ploegmaat Eden Hazard staan op de lijst met 23 genomineerden voor de Gouden Bal. Ook vorig jaar was Hazard bij de 23 genomineerden, voor doelman Courtois was het de eerste keer. De aanvoerders en de bondscoaches van de nationale ploegen evenals journalisten uitgekozen door het voetbalmagazine France Football mogen hun stem uitbrengen.

Lionel Messi

Begin december reduceert de Wereldvoetbalbond de lijst tot drie namen. Vorig jaar mocht de Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid) de prijs in ontvangst nemen. Van 2009 tot 2012 ging de FIFA Gouden Bal telkens naar de Argentijn Lionel Messi, die ook dit jaar een van de kanshebbers is. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content