Coulibaly: ‘Ik zeg graag nog eens merci aan Bob Peeters’

© BELGA

Het duurde tot de zevende speeldag vooraleer Elimane Coulibaly voor zijn nieuwe club, Beerschot AC, de weg naar doel vond. Maar zelfvertrouwen heeft hij ondertussen genoeg. In een interview met Sport/Voetbalmagazine gaat hij geen thema uit de weg.

Elimane Coulibaly…

Over het verschil tussen AA Gent en Beerschot AC:

“In Gent spelen ze elke match om te winnen, hier speelden ze naar mijn gevoel om niet te verliezen. Maar de nieuwe spelers zijn zo niet, daarom verbaasde het mij in het begin dat met dit potentieel het vertrouwen ontbrak om vooruit te durven spelen. Hier is kwaliteit genoeg om mee te doen voor de top zes, maar dat volstaat niet: de mentaliteit om te knokken en zich voluit te geven, is even belangrijk, en die was aanvankelijk niet honderd procent.”

“Aanvankelijk was er ook een probleem van automatismen, maar ondertussen gaat het week na week beter. Ik geloof echt in deze groep. En in deze supporters! Pas na zeven speeldagen mijn eerste doelpunt maken en toch altijd gesteund blijven worden: ik maakte het wel eens anders mee in mijn carrière.”

Over de komst van Dalibor Veselinovic:

“Ik was wel een beetje verbaasd, moet ik bekennen. Als speler heb je daarbij je mening en je gevoelens, je stelt jezelf vragen waar je antwoorden op zoekt. Maar je houdt die in dit geval voor jezelf omdat het om beslissingen van de club gaat.”

“Ik zal daar niet veel over zeggen. Veselinovic is net als ik een voetballer die zijn brood probeert te verdienen en mijn ervaring tot nu toe is dat hij oké is. Ik bedoel: hij is cool. Ik mag hem wel.”

“Ik vind ook dat we wat meer diepgang kunnen gebruiken. Daarom vond ik het wat raar dat er in extremis uitgerekend nog een type zoals ik werd aangetrokken. Ik verwachtte meer een explosieve speler, iemand die voor diepgang kon zorgen, een infiltreur, omdat er in de ploeg al zoveel naar de bal toe spelen.”

Over Bob Peeters:

“Bob Peeters belde mij in verband met Cercle, maar ik was het meest aangetrokken door het project van Beerschot.”

“In de moeilijkste momenten bij Gent was Peeters (waar die toen spitsentrainer was, nvdr) er voor mij en dan weet je wat je aan wie hebt. Hij gaf mij raad, motiveerde mij, zette mij op de juiste weg en daar zeg ik graag nog eens merci voor. Hij bracht mij veel dingen bij, in een periode dat iedereen bij Gent mij vergeten was, nam hij mij elke dag apart om op afwerking te trainen en zijn woorden pushten mij.”

“Nu hij zelf hoofdtrainer is, zie ik hetzelfde: hij is iemand die zich opoffert voor zijn ploeg, zijn spelers beschermt en van wie hen aanvalt niets laat voorbijgaan zonder erop te reageren.” (CV)

(het hele interview met Elimane Coulibaly lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content