Cordaro: ‘Dury wilde mij vijf jaar geleden al’

© Belga
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Met Alessandro Cordaro verloren de Malinwasupporters één van hun chouchous. De winger tekende een contract bij Zulte Waregem. In Sport/Voetbalmagazine geeft hij meer uitleg bij die transfer.

Bij Mechelen hadden de fans zelfs een petitie opgestart om Cordaro bij de ploeg te houden, en er is een Facebookpagina ‘Alessandro Cordaro lieveling van het Mechelse publiek’ met zowat 1500 ‘likes’.

Cordaro: “Het was een initiatief van een paar supporters, die me direct bij mijn komst in de armen gesloten hebben. Bij alle clubs waar ik gespeeld heb had ik een goed contact met de fans, maar bij Mechelen was het net nog iets meer speciaal. Men beschouwde me als een echte Kakker, ik werd vergeleken met Björn Vleminckx wat inzet betreft, en men wilde me graag lang houden. Van die petitie hoorde ik toen de onderhandelingen over mijn transfer nog bezig waren, maar ze kon me niet op andere gedachten brengen.”

“Naast mijn verzuurde relatie met de trainer was er het signaal van de directie die aan Zulte Waregem toestemming gaf om met mij te praten”, gaat Cordaro verder. “Daaruit leidde ik af dat men mijn contract niet zou verlengen en eerder geneigd leek me te verkopen. Ik ben ook geen plotse bevlieging van Francky Dury. Hij wou me vijf jaar geleden al, toen ik bij Mons vertrok.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content