Collin: ‘Wilmots verdient minder dan Leekens destijds’

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine legde Philippe Collin, voorzitter van de technische commissie van de KBVB én secretaris-generaal van Anderlecht, op de rooster. Enkele opmerkelijke passages…

Philippe Collin over…

… de plannen voor een nieuw nationaal stadion:

“Als men het over dit dossier heeft, goochelt men met het bedrag van 300 miljoen euro alsof het niets is. Atletiekpiste, dak, het kan niet op… Maar als we voor de eventuele geldschieters staan, zullen we met een dergelijk discours naar het geld kunnen fluiten. De voetbalbond gaat geen euro investeren, hij zal het stadion alleen huren. Voor Anderlecht zijn er dus drie opties: huurder, mede-eigenaar of beide. Als er geen geld van de overheden vloeit, zal dat stadion er nooit komen.”

… de contracten van de bondscoaches:

“Voor ons was Advocaat misschien een dure vogel, maar Rusland heeft hij elf keer meer gekost! En in tegenstelling tot wat men beweert, had Leekens niet hetzelfde contract als Advocaat. Zijn salaris lag zo’n tien à vijftien procent lager. Wilmots verdient iets minder dan Leekens destijds. Maar met 26 punten staan hem dan weer veel premies te wachten.”

… het belang van Vincent Kompany in de selectie:

“Hij is de baas. Je moet hem eens aan tafel zien zitten met de spelers. Alle jongeren hangen aan zijn lippen. Als de spelersraad bijeenkomt met Timmy Simons, Daniel Van Buyten, Thomas Vermaelen en Nicolas Lombaerts, is Vincent degene die 90 procent van de tijd aan het woord is. Toen we over de premies onderhandelden, bedacht ik me dat hij het verkeerd aan het inschatten was en dat hij er niet als winnaar zou uitkomen. Het bleek geen fout: hij had het algemene belang bewust boven zijn eigen belangen geplaatst.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content