Colin Coosemans mag/moet weg bij Club Brugge

© BELGA
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Nu de redding een feit is, kan Waasland-Beveren beginnen aan de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. Een pak werk, want heel wat spelers zijn geleend.

Prioritair is daarbij het bereiken van een overeenkomst met de trainer. Glen De Boeck moest voor die gesprekken vorige week afzeggen, wegens ziekte. Maandag was De Boeck terug op de club, in de namiddag stond een eerste gesprek met de directie op zijn agenda. Manager Dirk Poppe: “We hebben met de scouting al een reeks dossiers voorbereid, maar het zou dom zijn om nu al voor een speler te gaan, als de trainer er niet achter staat.”

Een van de dossiers die op tafel liggen, is dat van doelman Colin Coosemans, geleend van Club Brugge. Poppe: “Ik heb daarover al eens met Vincent Mannaert gesproken. Colin mag Club Brugge verlaten. Hij is na komend seizoen einde contract, het gaat om een definitieve transfer. Club wil hem van de loonlijst, niet nog een jaar uitlenen.” Hoeveel Coosemans moet kosten, weet Poppe nog niet: “Binnenkort starten we de onderhandelingen.”

Het zijn drukke dagen voor de manager, die voor het eerst in zijn managerscarrière al in februari weet in welke reeks hij het volgend jaar speelt. Poppe krijgt komende maandag onderzoekers van Ernst & Young over de vloer, die namens de Pro League peilen naar de ervaringen van de eersteklassers met de play-offs. In april moet hun rapport klaar zijn. Op basis daarvan wil de Pro League, die volgend seizoen moet onderhandelen over een nieuw televisiecontract, bepalen hoe de competitieformule er kan uitzien. Poppe: “Ik hoor van andere clubs dat play-off 2 niks is qua beleving, we zullen zien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content